la-vella-caravana-logo

La Vella Caravana is in 2009 opgericht door Oscar Silva Lozano. Het begon alllemaal toen hij samen met vrienden uit het dorp Farrera het idee kreeg om lokaal bier te gaan brouwen. La Vella Caravana (de Oude Karavaan) staat net buiten het dorp Farrera dat op een hoogte van zo’n 1360 meter ligt in de Catalaanse Pyreneeën.

Al snel legde Oscar zich toe op het professonaliseren van brouwen van ambachtelijke craft bieren en studeerde hij af als landbouwkundig ingenieur op de Universiteit van Lleida. In 2012 huurde hij een oude kapperszaak in Menãrguens waar hij op een grotere schaal kon brouwen. Gewapend met vergistingstanks in een kleine kapperszaak maakte hij al gauw 9 verschillende bieren, waarmee hij al snel reputatie maakte in zijn Dorp Menàrguens en omstreken.

Het unieke kenmerk van La Vella Caravana is dat het de grondstoffen lokaal ter beschikking heeft. Het water komt vanuit de rivier De Segre die haar oorsprong kent in de Pyreneeën. Lleida is van oudsher een landbouwprovincie waar peren, appels, mouten, granen en andere agricultuur vandaan komen. Verder gebruikt Oscar, afhankelijk van het recept, 10 a 15% onbehandelde granen van uiteraard ecologische origine. Hierdoor zijn de bieren van La Vella Caravana herkenbaar moutig en mooi in harmonie.

Ontdek het assortiment

van La Vella Caravana

mataelefantes
ponent-roots

Mataelefantes

  Wheat India Pale Ale | 6.0%

Ponent Roots

Wheat American Pale Ale | 4.5%

mataelefantes

Mataelefantes

Wheat India Pale Ale
6.0%

ponent-roots

Ponent Roots

Wheat American Pale Ale
4.5%

0